zon07mei16:00Expositie-opening: 3x Bierens, A Family Affair16:00(GMT+02:00)

Info

Opening van de expositie van drie leden van de Apeldoornse familie Bierens. Het gaat hierbij om schilderijen en foto’s. De twee zussen Jacintha en Mariette wonen sinds hun geboorte in Apeldoorn. Hun broer Huub is al vroeg uit de stad vertrokken en is thans woonachtig in Schiedam, maar heeft nog altijd een sterke binding met de stad van zijn jeugd. Ondanks dat zussen en broer hun creativiteit niet van huis uit hebben meegekregen, hebben zij zich gedurende hun leven op een of andere manier creatief bekwaamd.

Mariette Bierens

Laat je met haar schilderijen wegdromen in haar poëtische bloemstillevens en boslandschappen. Zij vind haar onderwerpen dichtbij huis en dicht bij haarzelf. Humor is een belangrijk onderdeel in haar werk. Om wie gaat het in haar schilderijen? Is het de persoon die net uit het schilderij is gestapt of de hond die al dan niet reageert op de baas.

Jacintha Bierens

Neemt je met haar foto’s mee naar een wereld die snel aan het veranderen is. Haar werk komt tot stand tijdens haar reizen door het Verre Oosten. De laatste tijd heeft zij een sterke voorliefde voor het eiland Bali. Haar foto’s zijn geen verslag van een toeristische beleving. Zij zoekt haar onderwerpen in het alledaagse, de verstilling waar menigeen aan voorbij gaat. Er zijn geen mensen te zien, maar hun aanwezigheid is altijd voelbaar.

Huub Bierens

Autonome fotografie. In zijn werk gaat het er niet zo zeer om wat er precies op de foto staat, maar vooral over het gevoel dat het werk zou moeten oproepen bij de kijker. Er wordt gestreefd naar een zekere magie en raadselachtigheid. Wat is hier gebeurd en waar kijk ik als beschouwer naar en vooral wat doet dat met me? De betekenis van het werk ontstaat pas in het hoofd van de beschouwer.

De opening wordt muzikaal begeleid door Marthin Inutli en de entree is gratis. Het café is geopend vanaf 15:00 uur.