zon07apr16:00Expositie-opening: Herwin Bührmann16:00(GMT+02:00)

Info

“Ik ben Herwin Bührmann, geboren in Enschede en in Apeldoorn opgegroeid. Mijn interesse in de fotografie is begonnen in de jaren tachtig. Na wat andere bezigheden ben ik weer bij de fotografie teruggekomen. De deeltijdopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn heb ik vorig jaar afgerond. Mijn voorkeur in de fotografie is sterk beïnvloed door zwart-wit fotografie van de jaren dertig, veertig en vijftig. Ook “Noire” films en “Low-Keys” fotografie trekken mijn aandacht. 

Tijdens de fotovakopleiding heb ik diverse uitdagingen gehad. Studiofotografie stilleven en product-fotografie had mij eerder nooit aangetrokken. Ik heb anders leren kijken en fotograferen. Zo ben ik van drukke overzichtsfoto’s gegaan naar steeds meer focus op de basis van wat ik wil fotograferen. Het bedenken naar wat ik wil vastleggen en het proces te komen hoe dat steeds beter vast te leggen is mijn uitdaging geworden.

De onderwerpen waar mijn interesse ligt zijn historische wapentechniek, mens en techniek. Meer specifiek maak ik foto’s van “historische” wapens en munitie, op een manier die ik niet eerder heb gezien. Daarnaast heb ik mijn interesse in techniek. Mijn andere foto’s zijn genomen in mijn hang naar nostalgie. Ik heb een behoefte om momenten met een melancholische ondertoon vast te leggen.

Mijn Expositie heeft verschillende onderwerpen zoals:

  • “Dodelijk design
  • “Momenten in tijd”
  • “Stoom en staal”

Geniet van de foto’s, zie wat het in je oproept. Mocht je een onbedwingbare nieuwsgierigheid hebben gekregen naar verduidelijking dan wil ik het een en ander wel persoonlijk toelichten.”

Anne-Maarten van Heuvelen zal de opening muzikaal begeleiden.

Het café is geopend vanaf 15:00 uur en de entree is gratis.

Herwin Bührmann - Loc VSM