zon03dec16:00Expositie-opening: Jan Ellenbroek16:00(GMT+01:00)

Info

Over enkele weken is het al weer oud en nieuw , dan ligt er weer een nieuw jaar voor ons.  Oud en nieuw is ook de titel van de expositie in de maand december van :

Ja..Jan…Janell, Jan Ellenbroek in vanaf 3 december Cafe NOVA, Apeldoorn.

Wie is Janell, Jan? Hij werd geboren op 1-11-1949 , hij is dus een heilig boontje en onder zijn geprononceerd reukorgaan zit een forse knevel. Schrijft liedjes, heeft 30 jaar in de groep De Vlinders gespeeld. Hij is een Vlinder zit nooit stil en heeft jaren lang over de aardbol gefladderd.

Hij brengt in eigen beheer boekjes uit.  16 Vlinder schilderijen heeft hij gemaakt voor het Haiku boek Gevleugelde schoonheid van Piet van Mulkom. Hij heeft geen academie gevolgd, maar heeft les gehad van twee bijzondere, sympathieke Apeldoornse kunstenaars en een Deventer kunstenaar. In de zeventiger jaren van Jo Klerks, hij vertelde gebruik je fantasie want die heb jij genoeg, en later van Herman Bulder. Herman was geen schilderleraar maar een vriend, en vriend voor het leven, een heerlijke lieve man, vol humor en passie ! Ernst de Vogel is naast kunstenaar ook een briljante pianist en dan is het leuk om naast de kunst samen muziek te sparren, dus Ernst is naast een schilders vriend ook een muzikale vriend. 

Zoals de titel al doet vermoeden, is er een mix van oud en nieuw werk in NOVA zien. Om te beginnen treft u veel Bananen schilderijen aan van zijn onlangs in de Flierefluiter uitgekomen boek : “De Mens als pisang.” Daarnaast enkele grijstinten schilderijen van bekende mensen, olieverf schilderijen en tekeningen. Tevens zijn er een aantal stenen beelden te aanschouwen, de bronzen beelden zijn thuis gebleven.

De muziek wordt tijdens de opening verzorgd door Lumesti.

Het café is geopend vanaf 15:00 uur en de entree is gratis.

Jan Ellenbroek expositie