zon02jul16:00Expositie-opening: Jan Roelofsen & Monique Knippers16:00(GMT+02:00)

Info

Opening van de expositie in de maand juli van Jan Roelofsen en Monique Knippers. Jan Roelofsen exposeert houtsnijwerken en Monique Knippers stelt schilderijen tentoon. Tynke Luske zal tijdens de opening de muzikale omlijsting verzorgen.

Jan Roelofsen – Houtsnijwerken:

“Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis in de jaren 80 in Groningen ben ik begonnen met houtsnijden. Ik heb de techniek van de houten bas-reliëf toen zelf ontwikkeld.
Ik heb me vooral laten inspireren door de Catalaanse schilders van het modernisme. Een naar mijn mening ondergewaardeerde stroming in de kunstgeschiedenis. De door hun vastgelegde verstilde natuur van Mallorca was voor mij een openbaring. Zelf ga ik ook graag in hun voetsporen naar het eiland om er van de natuur en de cultuur te genieten. Mijn recente werk is hiervan het resultaat.”

Monique Knippers – Schilderijen

“Ik ben van huis uit fysiotherapeut en creatief therapeut beeldend. Vanuit mijn oude beroep ben ik mijzelf onder andere gaan verdiepen in Kunstgeschiedenis waarvoor ik ook een paar modules gevolgd heb aan de Open Universiteit.
De wereld van de Pigmenten is opengegaan door het volgen van een aantal workshops bij Pigmentmolen de Kat in Zaandijk. Het is een heerlijke kleurenwereld met nog veel meer onontdekte mogelijkheden.
Ik ben zelf actief als (amateur) kunstenaar in schilderen en tekenen en geef hier wekelijks les in. Regelmatig geef ik themacursussen waarbij ik kunstgeschiedenis koppel aan een beeldende activiteit. Momenteel ben ik les gaan volgen aan de Vrije Academie in Nunspeet in schilderen en modeltekenen. Ik vind het belangrijk mijzelf hierin ook te blijven ontwikkelen.”

De entree is gratis en het café is geopend vanaf 15:00 uur.