mrtExpositie: Jolanda van HattumGehele maand (maart)(GMT+01:00)

Info

Jolanda van Hattum (1961) is een multidisciplinair kunstenaar/kunstdocent. Na haar studie op de Kopse Hof Nijmegen (nu HAN kunst, cultuur en welzijn) opende ze haar Atelier Ludiek in Apeldoorn. In 2018 opende ze haar Beeldhouw Atelier Ludiek in Klarenbeek. In haar ateliers geeft ze sinds 1999 wekelijks schilder- en tekenlessen, en beeldhouwen in steen. Zie verdere informatie schilder- en tekenlessen “Art Gallery Atelier Ludiek.”

Van Hattum zelf is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken, een krachtig kleurgebruik en dynamische composities. Ze werkt dan ook graag in thema,s,. Het platte vlak en 3D werk wisselen elkaar af. Haar werk houdt het midden tussen abstracte en landschappelijke composities. Er ontstaan eigen werelden, innerlijke landschappen die je uitnodigen tot reizen. Over haar drijfveren zegt ze:

“Ik schilder en beeldhouw over het leven, over vooruitgang, loslaten en positiviteit. De interpretatie daarvan laat ik graag over aan de kijker… de toeschouwer.”

In 2014 slaagde ze  voor de opleiding hand boekbinden op het Grafisch Lyceum te Utrecht. Jolanda exposeert sinds 2012 in binnen en buitenland. Haar werk is te koop, te huur (huurkoopcontract) en ze werkt in opdracht. Ze komt vanuit het realistische, figuratieve portret model. Op dit moment vind ze haar uitdaging in abstracte werken. Jolanda is aangesloten bij: BOK en NABKpro.

Jolanda is een van de genomineerde 25 kunstenaars voor de publieksprijs: Kunstenaar van het jaar: 2019, 2020,2022 en 2024.

De expositie is gedurende de maand maart tijdens openingsuren gratis te bezoeken.

Jolanda van Hattum