zon07jan(jan 7)16:00zat24feb(feb 24)20:00Expositie: Bruil & Vroon(januari 7) 16:00 - (februari 24) 20:00(GMT+01:00)

Info

Peter en Sonja, Sonja en Peter,

Hij, in haar ogen die vreemde man met kralen in zijn oren. Zij, in zijn ogen een draakachtige tuttebel.

Nu zegt zij over hem: “hij is in de omgang een zeer warme, sympathieke, best wel normale man, maar dan weer wel ondoorgrondelijk, gezien zijn kleding en interesses zo anders doen vermoeden.” Daarbij heeft hij een energie waar ze strontjaloers op is. Hij zegt over haar dat ze evengoed een draak is, geen vuurspuwende, maar met een overweldigende laag van enthousiasme waar hij af en toe ontzettend moe van wordt.

Pedro Waldenaar stelde hen aan elkaar voor en het was vriendschap op het eerste gezicht. Samenwerking met z’n drieën volgde. Er werd vooral veel gelachen en weinig gepresteerd. Ieder ging weer zijns weegs. Al verloren ze elkaar niet uit het oog. Zeven januari 2024 is de absurdistische bezegeling op de vriendschap tussen Peter en Sonja te bekijken.

Peter Vroon, fotograaf in hart en nieren en Sonja Bruil tekenaar tot op het bot vonden het een leuk idee hun passies samen te laten vloeien. Bij het Stadscafé was het idee binnen een kwartier klaar en besproken. Peter zou de foto op plastiek leveren en Sonja zou snijden, plakken en tekenen tot een geheel. Het resultaat mag er zijn. Elke afbeelding heeft een verhaal wat de kijker soms kan emotioneren, verbazen, maar meestal zal de kijker glimlachen.

De expositie is te zien in januari en februari

Expositie-opening Bruil en Vroon