zon01okt16:00Expositie-opening: Ton van de Kraats16:00(GMT+02:00)

Info

Uitgangspunten in beeldend werk (en dan bedoel ik schilderijen, grafiek, tekeningen en vrij ruimtelijk werk) mogen niet beperkend zijn; mijn uitgangspunt is dat ik vrij wil zijn in het gebruik van schildertechnieken en thema’s en me op geen enkele manier gebonden acht aan een vaste wijze van schilderen.

Bij toegepast werk bij bijvoorbeeld ontwerpen van meubels en tassen ligt dit anders.
Daarbij is bij mij het uitgangspunt dat het ontwerp vanuit zijn hoedanigheid met minimale ingrepen moet zijn vormgegeven.

Bij grafisch werk worden de criteria bepaald door de eisen van functionaliteit (leesbaarheid, informatiegerichtheid) gecombineerd met een op het ontwerp gerichte specifieke ideevorming.

Ton van de Kraats

Ton van de Kraats is geboren en opgegroeid in Oosterbeek, waar hij ook de MULO bezoekt. Met dat diploma was het niet mogelijk om naar de Akademie voor Beeldende Kunsten te gaan, maar wel naar de kweekschool. Na de kweekschool komt dan toch de Akademie in zicht en wordt hij toegelaten op de opleiding voor tekenleraar (M.O.-opleiding) In 1976 studeert hij af en gaat vervolgens werken als tekenleraar aan de Koninklijke Scholengemeenschap en het Edison College in Apeldoorn.
Ondertussen exposeert hij met grafiek en schilderijen.